Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Receptek

 

Boszorkánykoktél

Hozzávalók:

- tej

- cukor

- 1 vaníliarúd

- tejszínhab

- fahéj


A cukrot beletesszük egy edénybe, és lassú tűzön hagyjuk karamellizálódni. Ekkor felöntjük a hideg tejjel, és addig kavarjuk, amíg fel nem olvad a karamell. A vaníliarudat félbevágjuk, és kikaparjuk a belsejét, majd a héjával együtt belefőzzük az italba. Pár perc főzés után levesszük a tűzről, bögrékbe öntjük, a tetejére tejszínhabot teszünk, és megszórjuk fahéjjal.


Boszorkánysüti

Hozzávalók:

- 30 dkg háztartási keksz összetörve

- 10 dkg mazsola

- 10 dkg dió durvára vágva

- 1 kocka Ráma

- 2 egész tojás

- 20 dkg kristálycukor

- 3 evőkanál kakaó

- minyonpapír


Elkészítés:

A kekszet, diót összetörjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és összekeverjük őket. Aztán egy másik edényben a Rámát felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a cukrot és a kakaót. Az így elkészült masszát visszatesszük a tűzre és belerakjuk a tojásokat. Csak kis ideig kell főzni, aztán levesszük a tűzről, és az egészet ráöntjük az elején összekevert "kekszre". Végül kanállal rakjuk minyonpapírokba.

Jó étvágyat!


Bűbájkoktél

Hozzávalók:

- 3db citrom

- méz vagy cukor

- 1 banán

- 3 kivi

- 1 narancs

- vanílás cukor

- tejszínhab


Elkészítés:

A gyümölcsöket meghámozzuk, és kis darabokra szeljük, majd kb. három teáskanál cukorral vagy mézzel együtt összeturmixoljuk. A kész turmixot meghintjük vaníliás cukorral és tejszínhabot teszünk a tetejére. Nagyon finom magában is, de ajánlatos keksszel vagy piskótával fogyasztani.


Ghúl-koktél

Hozzávalók:

- málnaszörp

- Bolero áfonyás italpor

- víz

- jégkockák


Elkészítés:

A málnaszörpből öntsünk a pohár aljába.

Keverjük bele az italport. Öntsük fel vízzel, és dobjuk bele a jégkockákat.


Három Seprő turmix

Hozzávalók:

-10dkg málna

-2dl tej

-2 evőkanál méz

- fél pohár víz (kb. 1 - 1,5 dl)


A jól megmosott málnát beleteszed turmixgépbe, hozzáöntöd a 2 dl tejet és a 2 evőkanál mézet. Összeturmixolod. Ha márt látod hogy elég folyós akkor megkóstolhatod. Ha édesebben szereted, ízlés szerint teszel hozzá még egy kevés mézet! Lehűtöd a hűtőben, és már ihatod is!


Házimanó-süti

Hozzávalók:

- 15 dkg cukor

- 15 dkg vaj vagy margarin

- 2 tojás

- 30 dkg liszt

- 1 sütőpor (20g)

- 5 dkg darált dió

- málnalekvár

- só


A cukrot a vajjal és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a diót, a sütoport, és a csipet sót, és végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Kiskanál vagy nyomózsák segítségével apró halmokat rakunk egymástól távolra a kilisztezett, kivajazott tepsibe. 5 perc alatt 150-160 fokon sárgásra sütjük. A kihűlt sütiket málnalekvárral összeragasztjuk.


Madam Rosmerta limonádéja

Hozzávalók:

- 1 evőkanál méz

- 3 evőkanál citromlé

- 2 dl hideg buborékos ásványvíz

- jégkocka

- sima langyos víz


Összekevered a mézet egy kevés langyos vízzel. Hozzáadod a 3 evőkanál citromlevet és a 2dl hideg ásványvizet. Jól keverd össze!

Hosszúkás pohárban, hosszú szívószállal, és jéggel fogyaszd!

Igazi hűsítő ital a nyári melegben.


Mrs Weasley sütije

Hozzávalók:

- 100g liszt

- fél csomag sütőpor

- 100g tört csoki

- 50g tört mogyoró

- 60g cukor, 60g margarin

- 1 db tojás

- 1 evőkanál kakaó


Elkészítés:

A vajat a cukrot és a tojást keverd össze. Egy külön tálba a lisztet, a sütőport, a tört csokit, a mogyorót és a kakaót is, és lassan adagolva keverd bele a vajas, tojásos, cukros tálba. Ha kész, tedd bele egy 180 fokra előmelegített sütőbe, kis gombóc, vagy valami hasonló alakú formákban. 12-15 perc alatt kész. Hagyd a sütőben kihülni.


Figyelmeztetés! Nagyon megdagadnak a sütik ezért kis darabokban egymástól messze tedd a tepsibe, érdemes sütőpapírt használni.


Sav-a-júj cukor

Hozzávalók:

- egy kis csepp tej

- 1 kiskanál cukor

- 4 csepp citrom


Tedd a serpenyőbe a cukrot, a citromot és a tejet! Pirítsd meg egy kiskanállal igazgatva (hogy ne folyjon szét!) Ha kész, világosbarna színű lesz. Hűtsd ki! Jó étvágyat!


Töklé

Hozzávalók:

-sütőtök

-méz

-almalé vagy tej

- őrölt szerecsendió vagy fahéj


Kettévágsz egy tököt, eltávolítod a magokat. A vágási felülettel lefele sütőbe teszed egy sütopapírral kibélelt tepsibe. 180 fokon sütöd kb. 1/2 - 1 órát. Mikor evéshez elég puha lenne, kiveszed, kiszeded a belsejét, és hagyod kihűlni. Majd botmixerrel pépesíted. Ízlés szerint mézet, almalevet vagy tejet adhatsz hozzá. Egy kis őrölt szerecsendió vagy fahéj is nagyon jól feldobja!


Tökös rétes

Hozzávalók:

- kb. 1,5 kilós tök

- kevés olaj

- 10-15 dkg cukor

- 3 kávéskanál fajéj

- 1 kg levelestészta

- pár evőkanál zsemlemorzsa vagy gríz

- 1 tojás


Elkészítés:

Hámozd meg a tököt, vágd ki a magházát, majd reszeld le egy nagylyukú reszelőn. Párold kevés olajon 10-15 dkg cukorral, 3 kávéskanál fahéjjal, gyakori keverés mellett, amíg el nem párolog a leve (amit a párolás elején eresztett). Ha kész van, hagyd kihűlni. A leveles tésztát szedd három egyenlő részre. Nyújtsd ki, a tepsid méretének megfelelően. Szórj egy csíkban egy evőkanál zsemlemorzsát vagy grízt, majd halmozd rá a kihűlt, párolt tök harmadát. Tekerd össze, tedd be a tepsibe, kend meg a tetejét tojással, majd helyezd a 220°C-ra előmelegített sütőbe.

10 perc múlva nézz be a sütőbe, lassan kezd elkészülni.

Ha úgy ítéled, vedd ki, és már eheted is. (Hidegen még finomabb!)


Vajsör

Hozzávalók:

- 20 gramm vaj

- 2 evőkanál cukor

- fél liter tej

- fahéj


Elkészítés:

A vajban pirítsd meg a két evőkanál cukrot, majd mikor már a cukor barnára pirult, engedd fel fél liter forró tejjel. Állandóan kevergetve forrald habzásig, majd ízesítsd meg őrölt fahéjjal.